fake it till you make it

Visste du at du føler deg smartere hvis du går formelt kledd? Joda, det stemmer. Forskning viser at du føler deg mektigere hvis du går formelt kledd og at man tenker mer utfor boksen.

Forskning viser også at viser også at du tenker negative tanker, så føler du deg dårlig. Tenker du positive tanker og later som at du har masse energi, så ja, da føler du deg bedre og får mer energi. Føler du deg dårlig en dag, så er det bare å late som at du har det bra i 10-15 minutter, så endrer du selvfølelsen din ganske fort.

En ting er hva det gjør med med selvfølelsen, når du kler deg formelt eller tror du er dyktig i noe, men det setter også forventinger til deg selv og får deg til å strekke deg enda litt lengre for å nå målet ditt. Forskning viser også at å jobbe aktivt med å sette seg målsetninger er positivt for deg. Sett deg en målsetning, skriv den ned og heng den opp slik at du ser den hver eneste dag. Da glemmer du aldri hva du jobber mot og det blir en konstant påminnelse om hva du selv har sagt til deg selv og andre. Hvis du ikke skuffer seg selv, så skuffer du nok de rundt deg.

Et annet element er hvordan menneskene rundt deg oppfatter deg. Jeg har i tidligere innlegg snakket om velartikulerte mennesker og mennesker som kler seg bra, er velfrisert og innehar en god kroppsholdning. Uten å vite noe om disse menneskene skaper vi et subjektivt inntrykk av hvordan vedkommende er. I salgssituasjoner sies det at 60% av å lykkes innebærer dine personlige egenskaper og hvordan du fremstår. (20 på produktkunnskap og 20% på salgsteknikk) Håndtrykk, smil, kroppsspråk og hvordan du ordlegger deg skaper et førsteinntrykk, som kan være vanskelig å gjøre noe med. Derfor må du optimalisere det tidligst mulig. Lat som at du er dødsflink, så tror de andre at du er dødsflink. Og det er vel de som avgjør om du er dyktig eller ikke.

Fallgruvene er her jo tydeligvis hvis du ikke er helt på hva ting angår og at du ikke kan noe som helst. Derfor kan det være en fordel å sette seg inn i hva ting handler om, før du prøver å imponere folk med flotte store ord.

Man kan faktisk komme seg ganske langt med sjarm og litt forberedelse og med det i baktankene har jeg 5 tips for hvordan å fake it till you make it:

  1. Kle deg pent – Sørg for at skjorten din er strøket og skoene pusset når du skal kle deg pent. Lite irriterer meg mer enn en krøllete skjorte og skittene sko til den flott dress. Kan være en fordel å lære seg å knyte et slips også.
  2. Forbered deg. – Sørg for at du vet tilstrekkelig om folk, organisasjoner eller bare forelesningen før du skal gjøre noe. Det kan være lurt å lære seg verdier, bakgrunn og litt personlige preferanser før du skal møte noen. Så lite som å finne ut at sjefen kjører Audi kan være gull verdt før du skal inn i et intervju, bare for å ha noe å snakke om.
  3. Gå med haken høyt og med et smil om munnen. – Ikke bare føler du deg selv bedre, men alle rundt deg vil feste blikk til deg og legge merke til deg. Noe kynisk, men stemmer like mye, så kommer du veldig sjeldent langt alene og uten kontakter, så sørg for at du blir lagt merke til… For noe positivt vel og merke.
  4. Skriv ned målsetningene dine. – Hvis du har en målsetning om å komme deg en plass i løpet av en gitt tidsperiode kan det være lurt å skrive det ned. Hvor starter du, hva må du gjøre for å komme deg videre og hvor skal du eventuelt stoppe?
  5. Skriv hyggelige ord rundt omkring. – Ta en post-it lapp, skriv ”DU ROCKER” på den og heng den opp på speilet på badet. Hvis du synes det er litt teit, blir det enda bedre. Da føler du deg ikke bare bedre når du pusser tennene om morgenen, men du får deg også en god latter tidlig på morgenen.

Så husk, kle deg pent, smil, vis deg frem og ha det gøy! Da blir ting mye mer spennende!

Annonser