football, blody hell!

Fotball blir omtalt som en av verdens mest populære idretter og har en fanskare over hele verden. Fotball er en sport veldig mange kan asosiere seg med og sette pris på. Noe som gjør det spennende er rivaliseringer og kjærligheten, men også sammenligningen. Hvem er best nå, hvem er tidenes beste, hvem scorer de beste målene og hvem redder de vanskeligste skuddene.

Med det i tankene vil jeg dra opp en uoffesiell kåring, gjort av spillerne i Premier Leagues historie. Daily Mail har laget Premier Leagues beste ellever i dens 23 år lange historie. Spennende sådan, med tanke på hvor mange store spillere som har spilt i det som kanskje er vedens mest popluære fotballiga. Kriteriene her er lagt til grunn for hvor mange ganger hver enkelt spiller har blitt valgt til årest lag. Noe som i og for seg er relativt legitimt. Men alikevel urettferdig. Som Manchester United supporter, så mangler jeg allikevel noen navn (selv om 6/11 er fra den røde delen av Manchester).

CPMMJR

Jeg tenker ikke på David Beckham, Andy Cole, Eric Cantona eller Roy Keane. Men heller Paul Scholes. Det er forsåvidt mange som er med i denne diskusjonen, men Paul Scholes har blitt omtalt som verdens beste fotballspiller av verdens beste fotballspillere optil flere ganger. Da Jamie Carragher mente at både Steven Gerrard og Frank Lampard var bedre enn Paul Scholes, svarte Gary Neville med at Paul Scholes var den beste spilleren han noen gang hadde spilt med, og han har spilt med et par stykker som holder et relativt høyt nivå.

«Paul Scholes var den beste engelske spilleren i Premier League og den beste United spilleren han noen gang har spilt med. Han kunne gjør alt.» – Patrick Viera til ITV4.

xavi-hernandez

Når det er sagt, så trekker jeg frem det jeg sa tidligere om urettferdighet med tanke på slike kåringer, for det er en rekke unike fotballspillere med et fantastisk talent. Det er vanskelig å diskutere med det laget som ble presentert av Daily Mail, men det er allikevel det som gjør fotball så flott. Alle kan mene forskjellige ting, uten å ta skikkelig feil. Skal man ta Patrcik Vieira og Steven Gerrard av et lag? Spillere som gjorde alt. Og statistikken taler vel for seg selv. Det blir vanskelig.

I USA snakker de gjerne om de beste spillerne, som de beste spillerne som har vunnet mye. Michael Jordan, Magic Johnson, Larry Bird, Kobe Bryant, Bill Russel, Kareem Abdul-Jabbar og Scottie Pippen. Selvfølgelig noen de beste spillerne i NBA’s historie, men har også vunnet flere tittler. Derfor får de mye anerkjennelse.  Fantastiske spillere som Karl Malone, Alan Iverson, Charles Barkley og Patrick Ewing vant aldri et trofé, og blir derfor ofte utelatt i diskusjonene om tidenes beste spillere. Ikke misforstå, de får den rosen de fortjener og noen av dem er Hall of Famere. Om det er riktige måte og vurdere spillere på, kan jo diskuteres. Men det er en måte å se ting på. I Daily Mail sitt tilfelle er det bare Steven Gerrard som ikke har funnet et trofé og Alan Shearer er den eneste som bare har vunnet et.

Det er spennende diskusjoner og vil alltid være et evig spørsmål vedrørende hvem som fortjener en sånn plass. Og man kan med all sikkerhet si at de som er på Daily Mail sitt lag, fortjener å være der. Men det er også flere.

Annonser