Stolthet – barn som oppdrar et barn.

Stolthet? For meg kan det forklares på veldig mange forskjellige måter. Men som min mor og far sier. Jeg har alltid vært et stolt barn. Stolt av meg selv og ikke minst stolt av mine foreldre. Jeg er heldigvis så heldig at jeg innehar flere sett av foreldre. Både mine to sett med besteforeldre og mine to sett med foreldre. Høres rart ut. I know. Familien min er litt rar og ganske så kompleks.

Et fåtall av mine venner jeg har fått etter jeg flyttet til Oslo vet spesielt mye om det, men jeg tenker at jeg skal prøve å få kartlagt dette nå.

Jeg har en ekstrem ung familie og hvis alt går som planlagt, skal man ikke se bort i fra at jeg havner på eldrehjem sammen med min mor og far. Min morfar, den eldste mannen i huset og familiens Kingpin fyller 67 år 28. desember. Hans kone og min mormor feiret vi 60 årsdagen til, i Spania i fjor med et brak! Min farfar blir 65 i disse dager, mens min fantastisk s farmor blir 64 i 2015. De alle sammen har hatt en ekstrem innflytelse på mitt liv og jeg er evig takknemlig for alt de har gjort for meg og enda gjør for meg! Jeg ganske sikker på at min mor og far også er relativt takknemlige.

For de var bare barn da jeg ble født. Jeg har hørt mye rart når jeg har fortalt alderen demmes og folk har en tendenes til å si ”mine foreldre var også veldige unge da de fikk meg. Tror de var sånn 18-19”. De blir ganske store i øynene når jeg forteller dem at mine var 14 og 15.

11068328_10152691484217038_8932372296527010935_n

Etter klærne å dømme er det innafor å tro at dette er gammelt bilde og at jeg er han lille tjukke med store øyne i midten.

La meg fortsette på det rare jeg har hørt. Jeg har lest på en eller annen blogg at lister er kult, så jeg hiver meg ut på det.

  • ”Kjenner du faren din?” Ehhh?
  • ”Hvordan er det fysisk mulig?” Ehhh?
  • «Hadde faren din fått hår på b***ene?» …. Det er faktisk et godt spørsmål.
  • ”Er de enda sammen?” Nope, de gikk på ungdomsskolen(!!!) da jeg ble unnfanget.
  • ”Moren din er så syyykt digg Anders!” No shit! Skulle ønske jeg kunne si det samme om din.
  • ”Hvordan er det å ha SÅ unge foreldre?” Ehh? Hvordan er det å ha gamle foreldre?

De to siste kan virke krass, derfor bruker jeg ofte et litt sånn sjarmerende blinketegn når jeg sier det.

Jeg har aldri tenkt over de spørsmåle, fordi jeg tar det for gitt. Det er livet mitt og jeg kjenner jo ikke til en annen virkelighet. Noe jeg derimot stusser på er hvordan de to noen gang har funnet tonen. Jeg har hørt rykter om at min mor en gang i tiden var et friluftsmenneske, men ikke «la-oss-ligge-i-gjørma-og-se-på-folk-i-3-dager-uten-å-bevege-oss friluftsmenneske» som min far. Dere tenker kanskje at jeg overdriver nå, men neida. Det er jobben hans. Og han har fortalt meg at han trives med det. Nå vel.

Noe jeg heller aldri tror på, er at jeg ser min far striper håret sitt… Hvis han hadde hatt hår å stripe. For ja, min mor er frisør. En ganske flink, en ryktes det om. Jeg derimot er litt i tvil. Sist jeg var hjemme og hadde fått meg en ny fresh klipp av min kjære mor, hylte hun fra baksetet når vi var ute å kjørte. Deretter begynte hun å lugge meg i noen hår jeg hadde i bakhodet. Som for øvrig skulle vært klippet med maskin… Neida (joda, det var tilfelle. Mellom kunder i hennes forsvar), hun er kjempedyktig! Og det er jeg ekstremt stolt over. Hun og hennes partner Janne har altså bygget et aldri så lite imperium med frisørsalongen Hårny i hjembyen Harstad. Ja, frisørsalongen heter Hårny som i horny. Nå vel. Ønsker ikke utdype det noe mer.

Jeg har liksom blitt vokst opp mellom en skog av trær, primuser, ”daumann på boks (rsp) og soveposer på den ene siden og en skog av sakser, rettetenger, vesker og solbriller på den andre siden. Noe jeg forståvidt er meget fornøyd med. Jeg har arvet fantastisk gode verdier av de flotteste menneskene som går på to ben. I tillegg har deres ektefeller også beriket livet mitt på så mange måter.

Tusen takk mamma og pappa for alt dere har gitt meg. Jeg er evig takknemlig for at akkurat dere er mine foreldre og jeg er ufattelig stolt av dere. Jeg elsker dere!

Gleder meg til jeg kan gjengi tjenesten med å stjele gelé når vi bor på eldrehjem sammen!

Annonser