Tilstedeværelse

Noe alle sammen trenger er en tilstedeværelse, om det måtte være hjemme, på datingmarkedet, arbeidsmarkdet eller i et bedriftsmarked. I 2016 finner vi ikke lengre ”Dame søker mann” i papiravisen, det er også lite annonser for bedrifter i papiravisen. Alt dette skjer i dag på digitale flater.

I min hverdag jobber jeg med å effektivisere bedrifters tilstedeværelse på nett, derfor kan dette innlegget virke subjektivt og bære preg av personlige meninger. Det derimot, betyr ikke at påstandene er feil.

Noen tenker kanskje ”nei, det der internettet har jeg ikke tro på. Alle mine kunder kommer fra jungeltelegrafen”. Det er vel naivt å tro, da Google omsatte for omlag 1,9 milliarder i Norge i  2015, og eksperter anslår at Google, sammen med sosiale medier, vil omsette for omlag 4 millarder i 2016. Mot sammenligning omsatte dagsavisene og ukesmagasinene for 1,1 milliarder i første halvår for 2015, en total nedgang på 22% fra året før, mens Internettreklame økte sin omsetning med 10%. Dette vitner vel om at noen har funnet ut at flest er mest påvirkelig på nett, og ikke i avisene.

mediebarometer

Med en nedgang på overkant av 22%, ser det ikke ut til å snu. Eneste grunnen til å fortsette å kjøpe annonser i avisen, må jo være at man ønsker å holde lokalavisen i bygda gående, noe som forsåvidt er vel og bra, men kastes det penger ut av vinduet? Nå vel, kanskje ikke. Utfordringen med denne type annonsering er at det er umulig å spore. Hvis du øker omsettingen din med 100% etter en avisannonse er det kanskje naturlig å anta at det var på grunn av annonsene du kjøpte i en eller annen kanal. Men det er i bunn og grunn spekulativt.

Ved bruk av markedsføring på nett, har du muligheten til å ”sitte” sammen med kunden i det han lurer på om han skal kjøpe et produkt eller en tjeneste av deg, se hva han søker på for å finne deg, se hvilke produkter han er ute etter og til å med plage han etter han har forlatt butikken din. Hvordan, tenker kanskje du? Jo, la meg vise deg:

Kato ønsker å få levert mat på døren. Han bor på Grünerløkka i Oslo og går inn på Google. Kato søker etter ”Mat Oslo” og får opp foodora.no aller først. Han klikker seg inn der, men i det han skal bestille seg en saftig hamburger, kommer den herlige samboeren inn med Sushi.

google

Kato er sånn passe fornøyd og spiser den sushien med et sarkastisk smil om munnen og prøver å strekke seg etter den ”super-trendy’e” kjæresten sin, som har fortalt at sushi-sjappa nedi gata bare er HELT fantastisk. Den har hun forsåvidt også funnet ved å Google Sushi på telefonen sin og funnet den eneste Sushi butikken som har oppføring via Google Lokal + på Grünerløkka.

 

Neste dag må kjæresten til Kato jobbe overtid, men Kato har sushi-rester fra dagen før. Før han skal spise middag stikker han innom facebook. Dette ser han da:

   eksempel

Foodora.no viser frem et par saftige burgere, som Kato kan få levert, helt til døra faktisk. Han dropper sushien fra dagen før og kjøper seg en 160 grams hamburger med bacon og løkringer.

 

Essensen i dette er å få mest mulig ut av hva du bruker på markedsføringen din. Skal du få deg kjæreste, må du vise deg frem, enten på Facebook, byen, Sukker, Tinder, Happn’ eller nå uansett hvor ungdommen finner seg kjærester i dag. På samme måte om du skal selge en tjeneste eller et produkt.

Annonser